Aeròdrom de Cerdanya

DSC_3365_935x340

Entre Das i Fontanals de Cerdanya, el municipi de Das acull una de les infraestructures de comunicació més importants de la comarca, l’Aeròdrom de Cerdanya. Tot i que està situat dins els municipis de Das i de Fontanals, la pràctica totalitat està dins el terme municipal de Das, a prop de Puigcerdà i Alp, com també de les dues estacions d’esquí de La Molina i Masella.

Antigament ja hi havia hagut un antic aeròdrom que era l’Aero Club de Cerdanya, però a l’any 1971 ja es van començar a construir les noves instal·lacions, que en un principi una de les activitats que més va desenvolupa fou el vol sense motor amb el Club de Vol a Vela Cerdanya.

L’aeròdrom forma part del pla d’Aeroports de Catalunya i és propietat de la Generalitat de Catalunya i del Consell comarcal de Cerdanya, però està gestionat per el consorci Gestió Aeronàutica Ceretana, S.L. una entitat formada per l’Aero Club Barcelona-Sabadell, CAT Helicòpters, Masella i La Molina.

La qualificació de l’aeròdrom és de nivell III, és a dir, aviació esportiva i disposa d’unes modernes instal·lacions que permeten unes activitats i estades integrals, ja que disposa d’una pista asfaltada de 1150 metres amb una amplada de 23 metres, oficina de vol, benzinera, zona d’esbarjo, plataforma, hangars i restaurant.

A part dels volts d’aeronaus, es realitzen moltes altres activitats de tipus esportiu i de lleure, com vols a vela, excursions en globus, vols a motor, ultralleugers, a més de campionats i trobades. Una altra activitat a destacar és la formació de pilots d’avió, helicòpter o de planador, formació que imparteix l’Aero Club Barcelona-Sabadell en el mateix aeròdrom. També és fan altres serveis com poden ésser fumigacions a boscos, fotografia aèria, emergències i seguretat o vols publicitaris entre d’altres.

Aerodrom de Cerdanya
Centre de Vol a Vela de Cerdanya
Aeroclub Barcelona-Sabadell
Cat Helicopters